Onze boeken

Watt

Door Samuel Beckett

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#281078
Titel
Watt
Auteur
Beckett, Samuel
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Utrecht: Uitgeverij Ijzer
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9074328865
ISBN13
9789074328869
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele zwarte linnen band met zilveropdruk op rug, portret van de auteur in z/w, stofomslag, 8vo.
Samenvatting
Watt vertelt het verhaal van Watt: een verwarde, in zichzelf gekeerde man die na een korte treinreis als huisknecht in dienst treedt bij de mysterieuze meneer Knott. Na aanvan kelijk voor het reilen en zeilen op de begane grond verant Woordelijk te zijn, promoveert hij later naar de eerste verdieping. Na een tijd verlaat Watt weer het huis van meneer Knott. Hij neemt opnieuw de trein - maar nu is zijn bestemming het gekkenhuis, waar zjjn verhaal wordt opgetekend door een zekere Sam.
Samuel Beckett schreef met Watt een grappig en ontroe-rend werk, een roman en filosofische overpeinzing in , waarin tot in het absurde doorgevoerde logica gepaard gaat met bizarre monologen en dialogen, en ongerijmde gedachtenexercities.
Beckett schreef Watt met onderbrekingen in. de jaren 1941-1946 (het boek
... (Lees verder) werd pas in 1953 gepubliceerd). Een groot deel ervan ontstond terwijl hij van1942 tot 1944 zat ondergedoken bij een wijnboer in de Vaucluse, waar hij naar eigen zeggen Watt schreef 'om niet gek te worden' - wat misschien deels de gekte van het boek verklaart. Watt is een, opstap naar Wachten op Godot en de romantrilogie Molloy, Malone sterft en De onnoembare, maar ook een boek dat op eigen kra7cht een cruciale plaats in het oeuvre van Beckett inneemt.
Pagina's
250
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.