Onze boeken

Nieuw Cultureel Woordenboek. Encyclopedie van de algemene ontwikkeling

Door Dolph Kohnstamm e.a.

Categorie
Algemeen Geschiedenis
Boeknummer
#277309
Titel
Nieuw Cultureel Woordenboek. Encyclopedie van de algemene ontwikkeling
Auteur
Kohnstamm, Dolph & Elly Cassee
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam, Anthos
Jaar van uitgave
2003
ISBN10
9041407537
ISBN13
9789041407535
Taal
Nederlands
Samenvatting
Gerangschikt naar een groot aantal kennisgebieden geeft het Nieuw Cultureel Woordenboek in korte, heldere omschrijvingen die begrippen, namen, feiten, gebeurtenissen en gezegden weer die tot onze culturele bagage zouden moeten behoren. Het is daarmee niet alleen een handzaam naslagwerk, maar ook een leesbaar compendium van de Nederlandse en internationale cultuur in brede zin.

Na elf jaar is het tijd voor een volledig herziene editie en mogen we met recht spreken van een Nieuw Cultureel Woordenboek. Veel hoofdstukken zijn herschreven, er is een aantal nieuwe auteurs aangetrokken en er is een nieuw hoofdstuk toegevoegd over planten en dieren in de cultuur. Het boek is wederom rijk geillustreerd met geheel nieuw beeldmateriaal. Het register is sterk uitgebreid, waardoor het opzoekgemak aa
... (Lees verder)nzienlijk is vergroot.

Het Nieuw Cultureel Woordenboek is de volledig herziene en up-to-date gebrachte editie van deze klassieker, die voor het eerst verscheen in 1992, onder redactie van prof. dr. G. A. Kohnstamm en dr. H. C. Cassee. het boek werd een regelrechte bestseller en was volgens Hugo Brandt Corstius een conversation piece. In de jaren daarna heeft het boek zich een vaste plaats verworven tussen de klassieke naslagwerken.
Pagina's
752
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.