Onze boeken

Het Schervengericht. Een transatlantische tragedie

Door A.F.Th. van der Heijden

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#273552
Titel
Het Schervengericht. Een transatlantische tragedie
Auteur
Heijden, A.F.Th. van der
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, Querido
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9021450224
ISBN13
9789021450223
Taal
Nederlands
Samenvatting
Het schervengericht, kan als een visionair verslag van een van Amerika's smerigste moordzaken worden gelezen als een metaforisch commentaar op recente noodlottige gebeurtenissen in de Nederlandse samenleving. De roman is onderdeel van de cyclus Homo duplex.

De verteller, aanstichter van menselijke tragedies kennen we al uit de Movo Tapes, van het hoofdstuk 'Hurly Burly'. Daar drijft hij, om aan zijn falende Amerikaanse ondernemeing te ontsnappen, in 1970 een degen door de globe van zijn Californische advocaat - en bepaald zo een nieuwe reisbestemming: de randstad Holland, waar hij in de opzet van nieuw onheil hoopt te slagen. In het schervengericht keert hij, aangemoedigd door uit de krant vernomen onverwachte ontwikkelingen, terug naar Los Angeles, om in de gedaante van een gevangenbew
... (Lees verder)aarder van zijn onderbroken 'transatlantische tragedie' te redden wat er te redden valt - met nog rampzaliger gevolgen.
Pagina's
1.051
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.