Onze boeken

Oorlogsmythen. Willem Frederik Hermans en de Tweede Wereldoorlog

Door Ewoud Kieft

Categorie
Secundair
Boeknummer
#273175
Titel
Oorlogsmythen. Willem Frederik Hermans en de Tweede Wereldoorlog
Auteur
Kieft, Ewoud
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, De Bezige Bij
Jaar van uitgave
2012
ISBN10
9023471547
ISBN13
9789023471547
Taal
Nederlands
Samenvatting

De grootvader van Ewoud Kieft heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet gezeten en moest dat met de dood bekopen. De kleinzoon, die zich op jeugdige leeftijd niet interesseerde voor het lot van zijn opa, wordt er door het lezen van Willem Frederik Hermans toch naar teruggebracht. Hermans heeft zich zijn hele leven beziggehouden met de oorlog en het verzet. Wat betekende de oorlog voor hem, en vooral, wat betekende het verzet voor hem? En wat is het verschil tussen zijn filosofische visie en die van een actieve verzetsstrijder zoals Kiefts grootvader? Terwijl Hermans de mythes van het verzet ontmaskerde waarmee Nederland zijn eigen verleden idealiseerde, probeert Kieft, tientallen jaren na de oorlog geboren, te redden wat er na Hermans afrekening te redden valt. Het resultaat is
... (Lees verder)een spannend verslag van een conflict tussen cynisme en betrokkenheid, tussen idealisme en ontnuchterende werkelijkheid.
Pagina's
285
Conditie
Goed
Prijs
€ 30,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.