Onze boeken

Limes Atlas

Door Bernard Colenbrander

Categorie
Archeologie & Geologie
Boeknummer
#271399
Titel
Limes Atlas
Auteur
Colenbrander, Bernard
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Rotterdam : Uitgeverij 010
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9064505357
ISBN13
9789064505355
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover met goudopdruk, kaartjes op schutbladen, geïllustreerd met afbeeldingen en kaarten in z/w of met een steunkleur, 4to.
Samenvatting


Tweeduizend jaar geleden breidden de Romeinen hun macht uit tot aan de rand van het continent. Zij markeerden de rand van hun invloedssfeer met een grens: de 'limes'. In Nederland zijn daarvan van Nijmegen tot Katwijk de sporen teruggevonden. De Limes Atlas is de eerste publicatie die de ruimtelijke impact van het Romeinse offensief op Nederlands grondgebied inzichtelijk maakt. Met een stevige archeologische basis, waar nodig aangevuld met interpretatie en speculatie, is de structuur van het grensgebied weergegeven in kaarten en tekeningen.

Deze atlas is vervaardigd in opdracht en met financi le steun van het Stimuleringsfonds voor Architectuur in het kader van het Belvedereproject Strategie n en Ontwerpvisies voor de Limes.
Pagina's
208
Conditie
Goed
Prijs
€ 70,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.