Onze boeken

Opgravingen in Eersel-Kerkebogten. Landschap en bewoning in de Bronstijd, IJzertijd, Romeinse tijd, Middeleeuwen en Nieuwe Tijd (2 delen)

Door Michel Lascaris

Categorie
Archeologie & Geologie
Boeknummer
#271324
Titel
Opgravingen in Eersel-Kerkebogten. Landschap en bewoning in de Bronstijd, IJzertijd, Romeinse tijd, Middeleeuwen en Nieuwe Tijd (2 delen)
Auteur
Lascaris, Michel
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, Archeologisch Centrum Vrije Universiteit/Hendrik Brunsting Stichting
Jaar van uitgave
2011
ISBN10
9086140009
ISBN13
9789086140008
Taal
Nederlands
Beschrijving
2 uniforme paperbacks: Zuidnederlandse Archeologische Rapporten nummer 44/1 en 44/2.
Samenvatting
Verslag van een grootschalig onderzoek in een plangebied van ca. 22 ha aan de zuidzijde van Eersel. In het opgegraven oppervlak van ruim 7 ha zijn wat betreft de prehistorie enkele grafmonumenten uit de Midden Bronstijd, alsmede vijf huisplattegronden, tal van spiekers en waterkuilen tevoorschijn gekomen. Een tiental huizen dateert uit de Late IJzertijd en de Romeinse tijd en uit een aantal bijbehorende waterputten zijn bijzondere houten voorwerpen geborgen. Het leeuwendeel van de structuren dateert uit de Volle Middeleeuwen: een zestigtal huizen en bijgebouwen, twee hutkommen, enkele tientallen waterputten en een groot aantal erf- en perceelsgreppels. Hiermee is Eersel een van de belangrijkste vindplaatsen uit deze periode op de Zuid-Nederlandse zandgronden. Tenslotte is er nog een reeks ... (Lees verder)structuren uit latere perioden: naast greppels is met name een hopplantage uit de Nieuwe Tijd een opmerkelijke vondst.
Pagina's
641
Conditie
Goed
Prijs
€ 90,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.