Onze boeken

De slag om de Oosterschelde. Een reconstructie van de strijd om de open Oosterschelde

Door Paul de Schipper

Categorie
Zeeland
Boeknummer
#271096
Titel
De slag om de Oosterschelde. Een reconstructie van de strijd om de open Oosterschelde
Auteur
Schipper, Paul de
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, Atlas
Jaar van uitgave
2008
ISBN10
9045000482
ISBN13
9789045000480
Taal
Nederlands
Samenvatting

Na de watersnoodramp van 1953 was het duidelijk dat Zeeland onvoldoende beschermd was tegen de zee. Het Deltaplan moest ervoor zorgen dat een dergelijke ramp nooit meer kon gebeuren. Er werd voortvarend gewerkt en in 1978 zou een van de belangrijkste zeearmen, de Oosterschelde, volledig worden afgedamd. Dat veranderde, op het nippertje, de dichte dam werd een spectaculaire stormvloedkering. De Oosterschelde bleef open. De natuur was gered. Niet dankzij Rijkswaterstaat. Niet dankzij politici of bestuurders. Niet dankzij de officiële milieubeweging. In "De slag om de Oosterschelde" vertelt Paul de Schipper het verhaal van gewone, volhardende mensen die vonden dat de Oosterschelde geen brakke zoetwaterpoel mocht worden. Van de vooravond van de grote storm in februari 1953 tot
... (Lees verder) de opening van de stormvloedkering in 1986 volgt hij een groep jongeren die in verzet kwam en zich gesteund zag door oudere Zeeuwen. Alle betrokkenen vertellen hun verhaal, onder wie oud-politici, bestuurders en hun voormalige tegenstanders. Niet alleen de sociale geschiedenis achter de stormvloedkering wordt minutieus in beeld gebracht, maar ook wordt een uniek stuk Nederlandse geschiedenis verteld waarin de zorg voor het milieu voor het eerst overwon.
Pagina's
495
Conditie
Goed — Licht viltstiftstreepje onderzijde boekblok.
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.