Onze boeken

Een tijd van duisternis. De Tweede Wereldoorlog door de ogen van daders en slachtoffers

Door Laurence Rees

Categorie
WO II
Boeknummer
#271058
Titel
Een tijd van duisternis. De Tweede Wereldoorlog door de ogen van daders en slachtoffers
Auteur
Rees, Laurence
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Ambo Manteau
Jaar van uitgave
2010
ISBN10
902632118X
ISBN13
9789026321184
Taal
Nederlands
Samenvatting

Voor zijn films en documentaires sprak Laurence Rees meer dan twintig jaar lang met mensen die tijdens hun leven werden onderworpen aan de extreme omstandigheden van de Tweede Wereldoorlog. Hij stond oog in oog met verkrachters, massamoordenaars en zelfs kannibalen, maar hij ontmoette ook dappere individuen die een inspiratie kunnen zijn voor ons allen. In Een tijd van duisternis zijn 35 van zijn meest spraakmakende ontmoetingen bijeengebracht. Zoals die met Estera Frenkiel, een jonge Joodse vrouw tien Joden redde van deportatie en de dood. Met Zinaida Pytkina, een vrouwelijk lid van de beruchte Sovjet organisatie SMERSH, die er een groot genoegen in schepte een Duitse gevangene te doden. En met Petras Zelionka, een Litouwer die in opdracht van de nazi's Joodse mannen, vrouwen en kindere
... (Lees verder)n doodschoot. Deze hartverscheurende verhalen, die Rees uit de eerste hand optekende, dragen bij aan het begrip van de oorlog maar bieden ook inzicht in het gedrag van mensen in tijden van chaos en crisis.
Pagina's
279
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.