Onze boeken

D-Day. Van de landing in Normandië tot de bevrijding van Parijs

Door Antony Beevor

Categorie
WO II
Boeknummer
#270865
Titel
D-Day. Van de landing in Normandië tot de bevrijding van Parijs
Auteur
Beevor, Antony
Boektype
Paperback
Druk
12e druk
Uitgeverij
Amsterdam, Ambo
Jaar van uitgave
2011
ISBN10
9026323158
ISBN13
9789026323157
Taal
Nederlands
Samenvatting

'Nooit eerder in de oorlogsgeschiedenis, schreef Stalin aan Churchill, `heeft zo n onderneming plaatsgevonden. Het was inderdaad verreweg de grootste vlootinvasie ooit vertoond. De deelnemers aan de invasie over Het Kanaal soldaten, zeelieden, piloten zullen het beeld nooit vergeten, net zo min als de verraste Duitse verdedigers aan de Normandische kust. De schaal van de onderneming en de nauwgezette planning waren zonder precedent, maar hoewel de bruggenhoofden relatief snel waren aangelegd, was de volgende fase van de strijd veel moeilijker dan verwacht. Het Normandische heggenlandschap was ideaal voor de verdediging, en de Duitsers, in het bijzonder de divisies van de Waffen-SS, vochten meedogenloos voor hun laatste kans. Aan de hand van nooit eerder gebruikt materiaal uit meer dan de
... (Lees verder)rtig archieven in zes landen laat Antony Beevor zien hoe de Britse, Canadese en Amerikaanse troepen verzeild raakten in gevechten waarvan de hevigheid die van het Oostfront evenaarde.
Pagina's
536
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.