Onze boeken

Max Havelaar of de koffieveilingen van de Nederlandse Handelmaatschappij

Door Multatuli

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#269084
Titel
Max Havelaar of de koffieveilingen van de Nederlandse Handelmaatschappij
Auteur
Multatuli
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, NRC Boeken
Jaar van uitgave
2010
ISBN10
9079985155
ISBN13
9789079985159
Taal
Nederlands
Samenvatting
Lees deze editie! NRC-redacteur Gijsbert van Es hertaalde en bewerkte deze klassieker in soepel en modern Nederlands, met respect voor Multatuli's taal uit de negentiende eeuw. Max Havelaar is een van de twee boeken die zijn opgenomen in de officiële ? Canon van de Nederlandse geschiedenis?. Net als van het andere boek, de Bijbel, is er nu van Max Havelaar een moderne hertaling beschikbaar.

? Deze hertaling van Max Havelaar ademt volledig de geest van het oorspronkelijke boek. Zo zou Multatuli hebben geschreven als hij nu had geleefd.?
Dik van der Meulen, auteur van de biografie Multatuli, leven en werken van Eduard Douwes Dekker (2002), winnaar van de AKO-literatuurprijs 2003

Gijsbert van Es (1960) is chef van NRC Weekblad. Eerder was hij lid van de NRC-hoofdredactie en een va
... (Lees verder)n de oprichters van de ochtendkrant nrc. next. Hij was initiatiefnemer van de multimediale productie Verleden van Nederland (2008), met onder andere een tv-serie en een tweetal boeken. Samen met de historici Jan Bank en Piet de Rooy schreef hij Kortweg Nederland (2005), de eerste Canon van de Nederlandse geschiedenis. Met NRC-redacteuren Bas Blokker en Hendrik Spiering schreef hij een Nederlandse geschiedenis in jaartallen (1999).
Pagina's
319
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.