Onze boeken

Het Haagse School boek

Door John Sillevis e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#268485
Titel
Het Haagse School boek
Auteur
Sillevis, John & Anne Tabak
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Zwolle, Waanders
Jaar van uitgave
2001
ISBN10
904009540X
ISBN13
9789040095405
Taal
Nederlands
Samenvatting

Het Haagse School boek is een nieuw, compact en compleet overzicht van alle kunstenaars die behoorden tot de uiterst populaire Haagse School. Een rijke hoeveelheid kleurenillustraties en niet eerder gepubliceerde fotodocumenten en informatie over de afzonderlijke kunstenaars maken deze nieuwe publicatie over de Haagse School tot een rijk overzichtswerk.
Het boek geeft een actuele visie op een groep kunstenaars die in hun tijd als ëultra-radicaal´ werden gezien. Ze maakten zich los van de laatste resten van de Romantiek en gaven een realistische kijk op het leven van vissers en boeren, het Hollandse landschap met zijn polders en vaarten, waar licht en lucht in woorden van Weissenbruch ëde grote tovenaars´ waren. In het boek zijn ruim 250 kunstwerken afgebeeld van de
... (Lees verder) schilders van de Haagse School, zoals Johannes Bosboom, Jan Hendrik Weissenbruch, Anton Mauve, George Hendrik Breitner en vele anderen.
In Het Haagse School boek wordt ingegaan op de rol die de kunsthandel speelde, de internationale waardering voor de Haagse School, maar ook de gespannen relatie tussen de Haagse school en Vincent van Gogh, en later Piet Mondriaan komt aan bod. Het Haagse School boek bevat tot slot uitgebreide biografieën van alle kunstenaars.
Pagina's
416
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.