Onze boeken

Hemingway: "The best writers are liars". De Parijse memoires van Ernest Hemingway en zijn vrienden *GESIGNEERD*

Door Joris W. Smeets

Categorie
Secundair
Boeknummer
#267117
Titel
Hemingway: "The best writers are liars". De Parijse memoires van Ernest Hemingway en zijn vrienden *GESIGNEERD*
Auteur
Smeets, Joris W.
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Soesterberg, Aspekt
Jaar van uitgave
2014
ISBN10
946153387X
ISBN13
9789461533876
Taal
Nederlands
Beschrijving
Gesigneerd met klein opdrachtje door de auteur op het schutblad.
Samenvatting

In 1964 verscheen A Moveable Feast, de postume Parijse memoires van de Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway (1899-1961). Het stond vol bitterzoete anekdotes en was een ode aan de Linkeroever van Parijs waardoor het een literaire reisgids werd. In A Moveable Feast beschreef Hemingway zijn opkomst in het literaire Parijs van de jaren twintig. De jonge charismatische auteur bouwde er snel een nuttig netwerk op. Hemingway prees, bespotte en kleineerde vrienden uit dit netwerk in zijn niet altijd even betrouwbare memoires. Hij vond ze te commercieel en drankzuchtig (F. Scott Fitzgerald), te ijdel (Gertrude Stein) of te leugenachtig (F. M. Ford). Maar ook zijn vrienden schreven Parijse memoires, hadden uitgesproken meningen over Hemingway en mengden ctie en non-ctie naar het hen uitkwam. Dit
... (Lees verder) boek beschrijft een aantal van die vriendschappen en vetes. Daarnaast bekijkt het of de verwijten van Hemingway aan zijn literaire vrienden in de jaren vijftig op hemzelf van toepassing waren geworden.
Pagina's
393
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.