Onze boeken

Harry Mulisch 1927-2010. Een documentaire

Door Hans Dütting

Categorie
Secundair
Boeknummer
#265205
Titel
Harry Mulisch 1927-2010. Een documentaire
Auteur
Dütting, Hans
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Soesterberg, Aspekt
Jaar van uitgave
2011
ISBN10
9461530277
ISBN13
9789461530271
Taal
Nederlands
Samenvatting
Harry Mulisch is niet meer. Voor Mulisch-kenner Hans Dütting was dit aanleiding om zijn goed ontvangen biografische profiel van de grote schrijver uitgebreid teherzien en aan te vullen, nu we kunnen terugkijken op het rijke literaire leven van Harry Mulisch. Niet alleen passeren de persoon en het werk van Mulisch, maar ook kunstbroeders als Godfried Bomans, J. H. Donner, Anton Heyboer, Ed. Hoornik, W. L. Brugsma en vele anderen de revue. Het is een reportage geworden over de schrijver en zijn omvangrijke oeuvre. Mulisch is een van de meest vertaalde en gelauwerde Nederlandstalige auteurs. Zijn magnum opus De ontdekking van de hemel (1992) werd door het publiek gekozen als het beste Nederlandse boek aller Tijden! Dütting heeft tevens een poging gedaan om een aantal misverstanden r... (Lees verder)ond de persoon Mulisch uit de weg te ruimen. De Tweede Wereldoorlog is vaak het oriëntatiepunt en de inspiratiebron van Mulisch geweest. Waarom? Daar tracht dit boek nu juist een antwoord op te geven. Mulisch: 'Ik ben de Tweede Wereldoorlog'. Hij had immers een joodse moeder en een collaborerende vader. Harry Mulisch is zowel voor kenners als toekomstige lezers een must.
Hans Dütting is auteur en vertaler. Hij publiceerde o. a. de novelle Zen en de kunst van het zwaard, de monografie Jan Cremer Documentaire en vertaalde en stelde de verhalenbundel Jack London, De witte stilte samen.
Pagina's
377
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.