Onze boeken

Mythologisch. Gedichten, oud, nieuw en herzien

Door Guillaume van der Graft

Categorie
Poëzie
Boeknummer
#264708
Titel
Mythologisch. Gedichten, oud, nieuw en herzien
Auteur
Graft, Guillaume van der
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Baarn, De Prom
Jaar van uitgave
1997
ISBN10
9068014935
ISBN13
9789068014938
Taal
Nederlands
Samenvatting

Wacht lopen aan de geheimen van de taal. / Altijd bereid, op een geheim signaal, nog onbezet gebied te annexeen... ' Dat is wat een dichter doet, zegt de dichter Guillatinie van del Graft in een recent puntdicht. Met Mythologisch geeft Van der Graft dichtersnaam van Willem Barnard, te kennen welke plekken hij in de loop der jaren heeft. Alle poëzie gaat over liet leven, over liefde en dood, angst en verlangen, en uiteindelijk over de poëzie zelf. De gebieden zijn universeel. De unieke 'bezetting' van Van der Graft, de sensitieve combinatie van liet die liet metafysische, geeft deze nieuwe verzamelbundel zijn gezicht. in 1941 verscheen zijn eerste boekje, In Exilio, in liet begin van 1997 kwam zijn voorlopig laatste bundel tilt, Onbereikbaar- nabij. De gedichten die in mythologi
... (Lees verder)sch zijn samengebracht volgen wél en niet zijn afzonderlijke bundels. Uit die bundels is geselecteerd wat Van der Graft wil overleveren, al dan niet in gewijzigde vorm. Fr zijn gedichten toegevoegd die ooit verloren raakten, en er zijn gedichten ingevoegd die ooit eerder ergens 11L111 weg hebben gevonden, maar niet in boekvorm. en er zijn gedichten opgenomen die na zijn laatste bundel zijn ontstaan. In meer dan één oplucht vervangt deze uitgave Van del- Grafts niet meer verkrijgbare verzameldt, gedichten 1982, tweede uitgebreide druk 1985 Mythologisch is een verdicht levensverhaal en een statement: 'Ei- is meer tussen hemel en aarde...' Maar wat is dat meer? Die wat is dat vanzelf sprekende 'hemel en aarde'-? De 'gelovige ongelovige' of de 'ongelovige gelovige' kent zijn bronnen en heeft zijn bronnen lief. Maar altijd annexeert hij onbekend gebied. Hij is een dichter.
Pagina's
813
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.