Onze boeken

Van Ittersum: kroniek van een Overijssels adellijk geslacht

Door A.J. Gevers e.a.

Categorie
Overijssel
Boeknummer
#261855
Titel
Van Ittersum: kroniek van een Overijssels adellijk geslacht
Auteur
Gevers, A.J. & A.J. Mensema
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Zwolle, Waanders
Jaar van uitgave
2010
ISBN10
9040076847
ISBN13
9789040076848
Taal
Nederlands
Beschrijving
Met de bijbehorende losse stampboom achterin.
Samenvatting
De familie Van Ittersum vormt een adellijk geslacht met een rijke geschiedenis. Een historie die nauw verbonden is met die van Overijssel en van Zwolle, waarin het geslacht al in de veertiende eeuw zijn oorsprong vond. Leden van de familie hebben vele jaren deel uitgemaakt van de Staten van Overijssel. Het bezit van een havezate was voor dit laatste een vereiste; de Oosterhof bij Rijssen is bijna drie eeuwen in het bezit geweest van de familie. In de negentiende en twintigste eeuw hebben diverse Van Ittersums een vooraanstaande rol in de samenleving gespeeld. Het laatste hoofdstuk is gewijd aan t Rozendael, het huidige middelpunt van de familie.

In deze schitterend geïllustreerde kroniek wordt de geschiedenis van dit adellijk geslacht uit de doeken gedaan, niet door een dorre opsom
... (Lees verder)ming van feiten, maar door leden van die familie te plaatsen tegen het decor van regionale, nationale en internationale gebeurtenissen.
Pagina's
260
Conditie
Goed
Prijs
€ 45,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.