Onze boeken

De meridiaan van Parijs. Een fascinerende zoektocht door de Franse hoofdstad *GESIGNEERD*

Door Philip Freriks

Categorie
Speciale uitgaven
Boeknummer
#259773
Titel
De meridiaan van Parijs. Een fascinerende zoektocht door de Franse hoofdstad *GESIGNEERD*
Auteur
Freriks, Philip
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Schoorl, Conserve
Jaar van uitgave
2003
ISBN10
9054291672
ISBN13
9789054291671
Taal
Nederlands
Beschrijving
Gesigneerd met opdracht door de auteur op het titelblad.
Samenvatting

'Hoe mathematischer een punt of een lijn, hoe groter het verlangen om er op te gaan staan,' zegt Jan Dibbets, de kunstenaar die het inmiddels beroemde monument voor de Franse astronoom Arago heeft ontworpen. Het zijn 135 ronde koperen plaatjes geworden in de straten, de parken en op de pleinen van Parijs, van noord naar zuid: de 'Meridiaan van Parijs'. Philip Freriks volgt de lijn vanuit het zuiden naar het noorden, plaatje voor plaatje. Het vinden hiervan bleek nog een hele opgave: ze zijn ingemetseld op bordessen, tussen bankjes in een park, onder een terrastafeltje, in het Louvre en op de top van Montmartre. De meridiaan snijdt dwars door het hart van Parijs. En het is langs deze lijn dat zich een belangrijk deel van de Franse geschiedenis ontvouwt. Philip Freriks vertelt met enthousi
... (Lees verder)asme over zowel de grote culturele en historische omwentelingen, als de petite histoire van talloze Parijzenaars. Volg hem op deze bijzondere wandeling door Parijs, vanuit uw leunstoel in het noorden of met uw wandelschoenen aan vanuit het zuiden.
Pagina's
202
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.