Onze boeken

De burggravin van Vergi. Een middeleeuwse novelle

Door Willem Wilmink

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#259695
Titel
De burggravin van Vergi. Een middeleeuwse novelle
Auteur
Wilmink, Willem (vertaling)
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam, Prometheus Bert Bakker
Jaar van uitgave
1997
ISBN10
9035117956
ISBN13
9789035117952
Taal
Nederlands
Samenvatting
Een edelvrouw heeft in het geheim een ridder als minnaar. Een hertogin, haar vorstin, tracht vergeefs deze ridder voor zich te winnen. Als hij haar afwijst, beschuldigt zij hem bij haar man: hij zou haar hebben benaderd met een oneerbaar voorstel. De ridder kan zich alleen vrijpleiten door zijn woord te breken en zijn relatie te onthullen. Een tragedie is het gevolg.

Het verhaal van de burggravin van Vergi is overgeleverd in een Middelnederlandse novelle-inverzen. De onbekende dichter - hij vertaalde naar een Frans voorbeeld - heeft met zijn strakgespannen intrige een problematisch aspect van de hoofse liefde willen belichten: de voorgeschreven geheimhouding van een overspelige relatie en de gevolgen van een schending van deze code. Het gedicht ademt de sfeer van de aristocratische cult
... (Lees verder)uur van de hoge Middeleeuwen. De subtiele wijze waarop de dichter zijn personages heeft getekend getuigt van een meesterschap over de taal dat hem in de eerste rangen van de Middelnederlandse dichters plaatst.
Pagina's
94
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.