Onze boeken

De Kavijaks

Door Jozef Vantorre

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#259129
Titel
De Kavijaks
Auteur
Vantorre, Jozef
Boektype
Paperback
Druk
3e druk
Uitgeverij
Leuven, Van Halewuck
Jaar van uitgave
2004
ISBN10
9056175793
ISBN13
9789056175795
Taal
Nederlands
Samenvatting
Toen "De kavijaks", de roman van Jozef Vantorre over zijn jeugd, in 1973 voor het eerst verscheen in Vlaanderen en Nederland maakte het boek grote furore. Velen dachten dat Louis Paul Boon de schrijver was. Het verhaal over het dertienkoppige gezin, een familiebende in de buurt van Knokke, gaf daar alle aanleiding toe. De roman is geschreven door schrijver-arbeider Jozef Vantorre. Louis Paul Boon schreef wél het voorwoord. Nu meer dan 30 jaar later is het boek eindelijk verfilmd, met Jan Decleir in de hoofdrol.
"De kavijaks" is het autobiografische verhaal over het leven van een Vlaams vissersgezin rond de Tweede Wereldoorlog. Primitief en rauw. Een gezin van 13 kinderen, met een vader die niet zonder reden "de generaal" heet. Dertig jaar geleden succe
... (Lees verder)svol (bewonderd door Louis Paul Boon) en nu weer, met drie herdrukken in één jaar in Vlaanderen. "De kavijaks" is het enige boek van schrijver-arbeider Jozef Vantorre. Louis Paul Boon daarover: "Dit lijkt me het werk van en man die bezeten is door zijn onderwerp, geen literatuurman, maar iemand die misschien slechts eenmaal een boek zal schrijven, "zijn boek", hét boek. Wel, dit is dan hét boek."
Pagina's
304
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.