Onze boeken

Een oceaan van hoop. Gesprekken met Jan Wolkers over de oorlogsjaren - 2DVD met boekje

Door Jan Wolkers

Categorie
Secundair
Boeknummer
#259008
Titel
Een oceaan van hoop. Gesprekken met Jan Wolkers over de oorlogsjaren - 2DVD met boekje
Auteur
Wolkers, Jan
Boektype
Map
Uitgeverij
Amsterdam, Rubinstein
Jaar van uitgave
2009
ISBN10
9047605241
ISBN13
9789047605249
Taal
Nederlands
Samenvatting

Jan Wolkers Een oceaan van hoop In Een oceaan van hoop, een zesdelige tv-serie van de VPRO uit 1994, praat Peter van Ingen met Jan Wolkers over de tweede Wereldoorlog. De soms uiterst persoonlijke verhalen van de vorig jaar overleden schrijver en beeldend kunstenaar worden afge-wisseld met documentaire oorlogsbeelden. Jan Wolkers vertelt ondermeer over de confrontatie met een Duitse officier, zijn toetreding in 1943 tot de Leidse schilder-academie, verliefdheden in oorlogstijd en de dood van zijn oudste broer. Een oceaan van hoop verschijnt bij de overzichtstentoonstelling van het werk van Wolkers tussen 19 oktober 2008 en 15 februari 2009 in De Lakenhal in Leiden. Bij de dvd verschijnt een boek, geschreven en samengesteld door Peter van Zonneveld. “Na Dolle Dinsdag ben ik met de k
... (Lees verder)ar van de groenteman vol schilderijen, 30, 40 doeken, stillevens en een enkel landschap, met een witte schimmel ervoor, door de natte sneeuw terug gegaan naar mijn ouders in Oegstgeest. Ik ben toen wel in een soort depressie geraakt, want mijn wereld stortte in. […] Ja, om eten te krijgen voor het gezin, ging ik in de omgeving bij boerderijen schilderen, in ruil voor graan en spek. Maar m'n werk uit de academietijd had ik achterstevoren tegen de wanden van mijn zolderkamertje gezet” Uit: Jan Wolkers. Het eerste overzicht van Jan Wolkers als beeldend kunstenaar. (Waanders, 2002)
Pagina's
-
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.