Onze boeken

Een vrouw op 1000 graden. Uit de memoires van Herbjorg Maria Bjornsson

Door Hallgrimur Helgason

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#258398
Titel
Een vrouw op 1000 graden. Uit de memoires van Herbjorg Maria Bjornsson
Auteur
Helgason, Hallgrimur
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, De Arbeiderspers
Jaar van uitgave
2014
ISBN10
9029588934
ISBN13
9789029588935
Taal
Nederlands
Samenvatting
De tachtigjarige Here zit met een oude handgranaat, een slof sigaretten en een laptop in een garage, surft op het web en onderhoudt via Facebook contacten met de hele wereld. Ze heeft besloten dat ze nog voor de kerst gecremeerd wil worden. Terwijl ze wacht `tot de oven 1000 graden heeft bereikt , blikt ze terug op een veelbewogen leven dat haar alle hoeken van de geschiedenis liet zien. Ze kreeg drie zonen van negen mannen, is de kleindochter van de eerste president van IJsland, belandde tijdens de oorlog als dochter van een `foute vader in Denemarken, Polen en Duitsland en verhuisde toen noodgedwongen met hem naar Argentinië waar ze haar eerste kind verloor. De jaren vijftig en zestig bracht ze door in Parijs, Zuid-Afrika, New York en Hamburg. Ze studeerde fotografie en vierde feest... (Lees verder) met de jonge Beatles, om uiteindelijk definitief terug te keren naar haar geboortegrond.
Hallgrímur Helgasons roman is een adembenemende reis door de twintigste eeuw: een tegendraads meesterwerk vol IJslandse geestigheid.
Pagina's
541
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.