Onze boeken

Paardenfitness. Een stap-voor-stap werkboek

Door Jean-Pierre Hourdebaigt

Categorie
Paarden & Paardrijden
Boeknummer
#257273
Titel
Paardenfitness. Een stap-voor-stap werkboek
Auteur
Hourdebaigt, Jean-Pierre
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Eerbeek, Media Boekservice
Jaar van uitgave
2009
ISBN10
9056000128
ISBN13
9789056000127
Taal
Nederlands
Samenvatting

Een stap-voor-stap werkboek. Paarden fitness helpt paardenbezitters, ruiters en trainers van elk niveau om de fitheid en de sterke en zwakke punten van een paard te kunnen beoordelen. Wie een paard gaat kopen, kan door dit boek geholpen worden nog voor de medische keuring het dier goed te beoordelen. Wie een paard bezit, leert technieken om de aanleg van het dier beter te begrijpen en de training hierop aan te passen. tevens leert u tekenen van overbelasting sneller te herkennen om uw paard een optimale verzorging te kunnen bieden. Met stap-voor-stap intructies en bijna tweehonderd foto's en tekeningen die elke techniek inzichtelijk maken, worden de volgende onderwerpen besproken: -Handmatige palpatietechnieken, verschillende eenvoudige massagetechnieken en rekoefeningen: -Een onderzoeks
... (Lees verder)programma onder het zadel (OPZ), dat u helpt afwijkingen in de gangen, stijve spieren of problematische gewrichten te herkennen: -Een palpatieonderzoeksprogramma (POP) waarbij u uw vingertoppen gebruikt om problemen te signaleren: -Het beoordelen van het spierskeletstelsel via vijfentwintig punten aan elke kant van het paard. Werken aan een fit paard leert u om de gezondheid en fitheid van een paard op een eenvoudige manier te beoordelen, zodat u de training kunt verfijnen, prestaties kunt verbeteren en de relatie met uw paard kunt versterken. JEAN-PIERRE HOURDEBAIGT, gediplomeerd massagetherapeut, is internatiobaal beroemd om zijn unieke massagebewustzijnsmethode. Hij reist de hele wereld over om zijn technieken te onderwijzen, die worden gebruikt door wedstrijd- en recreatieve ruiters, dierenartsen en veterinair chirurgen, fysio- en massagetherapeuten, hoefsmeden, trainers en fokkers.
Pagina's
252
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.