Onze boeken

Paula Marckx: helemaal bloot

Door Anne Gies e.a.

Categorie
Media
Boeknummer
#256908
Titel
Paula Marckx: helemaal bloot
Auteur
Gies, Anne & Paula Marckx
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Antwerpen/Amstredam, Houtekiet
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9052409137
ISBN13
9789052409139
Taal
Nederlands
Samenvatting
PAULA MARCKX (1925) was als jong meisje mannequin voor het modehuis Natan. Ze publiceerde een boek bij uitgeverij Hachette in Parijs en belandde in de journalistiek. Ze schreef over buitenlandse politiek voor Vlaamse, Zwitserse, Spaanse en Amerikaanse kranten en weekbladen. Zo kwam ze in aanraking met heel wat leden van de Europese adel, met ministers en andere hooggeplaatste figuren zoals Franco, Willy Brandt en prinses Lilian. Ze was de eerste vrouwelijke piloot van de luchthaven van Deurne, waar ze momenteel managing director van de pr-organisatie Abaci is. Ze raakte bevriend met Oleg Cassini, de couturier van Jackie Kennedy en Marilyn Monroe.
Ze is een grote dierenvriend en brengt alleenstaande mensen en honden samen. Maar bovenal werd Paula Marckx wereldberoemd door het arrest-Marckx
... (Lees verder) uit 1979, dat vaststelde dat natuurlijke kinderen in Belgi ediscrimineerd werden in hun gezins- en afstammingsrechten.
Romances, pikante weetjes over internationale beroemdheden, dolle en soms ronduit gevaarlijke avonturen wisselen elkaar snel af, want het leven van Paula Marckx is nooit saai.
ANNE GIES (1961) werkt voor Radio Vlaanderen Internationaal. Eerder publiceerde zij samen met Mieke Mievis Het Lekkere Lijvenboek van Radio Donna, delen 1 & 2.
Pagina's
301
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.