Onze boeken

Thuis

Door Paul Weelen

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#256903
Titel
Thuis
Auteur
Weelen, Paul
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Maastricht, Uitgeverij Tic
Jaar van uitgave
2019
ISBN10
949304808X
ISBN13
9789493048089
Taal
Nederlands
Samenvatting

Op zoek naar een beter bestaan besluiten May en Bertie te emigreren naar Canada. In 1953 verruilen ze Kloosterrade om in Calgary aan een gezin en een toekomst te bouwen. Al snel hebben ze een eigen huis, een eigen auto en May droomt van een eigen zaak. Maar het heimwee knaagt, vooral bij Bertie. Ook al volgen hen steeds meer familieleden en vrienden om uiteenlopende redenen in den vreemde, de plaatsen en mensen die ze hebben achtergelaten blijven Bertie trekken. Zeker nadat ze tijdens een bezoek heeft gezien dat in die tijd ook in Kloosterrade alles in rap tempo steeds beter gaat. Tragische gebeurtenissen zorgen ervoor dat de roep van thuis steeds luider wordt. Uiteindelijk geven May en Bertie hun Canadese plannen op en besluiten ze de weg terug te aanvaarden. Achtergrond: In de jaren '5
... (Lees verder)0 van de vorige eeuw vond er in Limburg een ware exodus plaats. Veel mensen waren de na-oorlogse omstandigheden beu en zochten hun heil in verre landen als de VS, Canada, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Over de auteur: Paul Weelen werd in 1959 in Calgary Canada geboren. Hij kwam in 1961 met zijn familie naar Nederland, studeerde letteren in Nijmegen en vormt samen met zijn partner Luiz Oliveira Uitgeverij TIC, die zich in Limburg sterk maakt voor literatuur én streektaalliteratuur. Hij schrijft voor De Limburger, maakt muziek en publiceerde veel in het Limburgs. Voor het boek is door Bart-Jan Bartholomeus een trailer gemaakt, te zien op YouTube. Na Snoepvrouwtje, De droom van de minnezanger, Pionnenwerk en Mercuriustapes is dit het vijfde Nederlandstalige boek van Weelen. Het is gebaseerd op ware gebeurtenissen.
Pagina's
191
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.