Onze boeken

Route naar beter verleden

Door Herman Naber

Categorie
Poëzie
Boeknummer
#256670
Titel
Route naar beter verleden
Auteur
Naber, Herman
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Dordrecht, Liverse
Jaar van uitgave
2012
ISBN10
9491034073
ISBN13
9789491034077
Taal
Nederlands
Beschrijving
Bordeauxreeks 11.
Samenvatting

'Route naar beter verleden' is een keuze uit de honderden, voornamelijk ongepubliceerde, gedichten die dichter, acteur en theatermaker Herman Naber (1947-2008) naliet. Vooral in zijn laatste jaren was hij heel intensief bezig met het schrijven van poëzie. Toon en inhoud wisselen tussen het theatrale en het banale en zijn soms dwingende retoriek wordt vaak verzacht door humoristische wendingen. Opmerkelijk is het lange gedicht 'Denkend aan U' waarvan het stuwende metrum herinnert aan het beroemde 'Herinnering aan Holland' van Hendrik Marsman en de titel aan de beginregel van dat gedicht. Het hoofdstuk 'Stadsgedichten' herbergt meer dan 30 gedichten over Rotterdam en Dordrecht, de stad waarin hij zijn laatste jaren doorbracht en waaraan hij verknocht was. Bij het boek hoort een heel b
... (Lees verder)ijzonder gefilmd portet van Herman Naber door stadsdichteres (van Dordrecht) Marieke van Leeuwen en Peter M. van der Linden. In deze korte film praat Naber over zijn poëzie, leest er uit voor, en moppert en mijmert romantisch voor zich uit. Een ontroerend portret van een groot kunstenaar.
Pagina's
73
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.