Onze boeken

Lief kind van mij

Door Mira Feticu

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#256621
Titel
Lief kind van mij
Auteur
Feticu, Mira
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Breda, De Geus
Jaar van uitgave
2012
ISBN10
9044519824
ISBN13
9789044519822
Taal
Nederlands
Samenvatting
Een meisje groeit op in een Roemeens dorp. Ze doet alles om de liefde van haar vader te verdienen. Hij stuurt haar naar een internaat, waar ze met leeftijdgenoten de ontluikende seksualiteit en het verlangen naar de geheimen van de grote wereld deelt. Maar het gevoel niet gezien te worden blijft. Ook later in haar huwelijk, dat haar naar Nederland brengt, zoekt ze naar de liefde. De eenzaamheid maakt haar gek - tot een bevrijdende scheiding het begin van een nieuw leven belooft.
Mira Feticu (Breaza, 1973) debuteerde in 1993 in Roemenië met een dichtbundel, maar legde zich daarna toe op het schrijven van verhalen. In haar geboorteland werkte ze als radiomaker en publicist. Als een van de weinigen interviewde ze Herta Müller voor de radio toen er nog nauwelijks iemand in de latere
... (Lees verder) Nobelprijswinnares was geïnteresseerd. Haar huwelijk bracht Mira Feticu naar Nederland, waar ze na een worsteling met het land en de taal in het Nederlands begon te schrijven.
Pagina's
221
Conditie
Goed — Stempel van uitgever op schutblad; verder als nieuw.
Prijs
€ 20,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.