Onze boeken

Berichten uit het feniksnest. Eindtijd of wedergeboorte

Door André Klukhuhn

Categorie
Filosofie
Boeknummer
#256512
Titel
Berichten uit het feniksnest. Eindtijd of wedergeboorte
Auteur
Klukhuhn, André
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, Boom
Jaar van uitgave
2018
ISBN10
9024422507
ISBN13
9789024422500
Taal
Nederlands
Samenvatting

Prikkelende analyse van André Klukhuhn - auteur van de bestseller De geschiedenis van het denken - over de vraag wat wij kunnen leren van notoire ondergangsdenkers uit het fin de siècle. De grote uitdagingen op politiek, economisch en vooral ecologisch gebied hebben geleid tot een teneur van apocalyptisch denken: het einde van de wereld en de mensheid zou nabij zijn. André Klukhuhn laat zien dat dit ondergangsdenken geen nieuw verschijnsel is: door de geschiedenis heen is vaak verkondigd dat het met de wereld gedaan zou zijn. Hij onderwerpt het cultuurpessimisme aan nader onderzoek: wat kunnen wij leren van het apocalyptische denken in het verleden? Speciale aandacht heeft hij voor vier denkers die geboren zijn in het fin de siècle en die in het interbellum be
... (Lees verder)kendheid verwierven met hun cultuurpessimistische theorieën: Oswald Spengler, José Ortega y Gasset, Johan Huizinga en Sinclair Lewis. Klukhuhn pleit voor een radicale verandering in ons denken en handelen om ons te verweren tegen de huidige ecologische crisis.
Pagina's
207
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.