Onze boeken

Nooit meer dezelfde. Gevolgen van misdrijven voor slachtoffers

Door Willemijn Lamet e.a.

Categorie
Recht & Criminologie
Boeknummer
#256377
Titel
Nooit meer dezelfde. Gevolgen van misdrijven voor slachtoffers
Auteur
Lamet, Willemijn & Karin Wittebrood
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Den Haag, Sociaal en Cultureel Planbureau
Jaar van uitgave
2009
ISBN10
9037704026
ISBN13
9789037704020
Taal
Nederlands
Samenvatting
In 2008 werden in Nederland ruim vijf miljoen mensen het slachtoffer van criminaliteit. Het merendeel van deze slachtoffers zegt nauwelijks lichamelijk letsel of financiele schade te hebben geleden en de emotionele problemen zijn meestal beperkt gebleven. Er is echter ook een groep slachtoffers die wel ernstige gevolgen ondervindt.
Om de juiste hulp en steun aan hen te bepalen heeft het ministerie van Justitie het SCP gevraagd onderzoek te doen naar de gevolgen van misdrijven die slachtoffers ervaren.
In deze studie zijn de gevolgen op drie manieren in kaart gebracht: via systematisch literatuuronderzoek, analyses van grootschalige slachtofferenquetes en interviews met slachtoffers. We hebben ons daarbij gericht op lichamelijke, financiele, emotionele en sociale gevolgen die op korte en
... (Lees verder)lange termijn kunnen optreden. Een van de belangrijkste bevindingen is dat misdrijven die in juridische zin (naar strafmaat) ernstig zijn niet altijd ernstige gevolgen hebben voor het slachtoffer, en dat slachtoffers van juridisch niet-ernstige misdrijven soms wel degelijk ernstige gevolgen ondervinden.
Pagina's
93
Conditie
Goed
Prijs
€ 7,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.