Onze boeken

Tonio: Een Requiemroman

Door A.F.Th. van der Heijden

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#256106
Titel
Tonio: Een Requiemroman
Auteur
Heijden, A.F.Th. van der
Boektype
Paperback
Druk
18e druk
Uitgeverij
Amsterdam, De Bezige Bij
Jaar van uitgave
2012
ISBN13
978902345954
Taal
Nederlands
Samenvatting
Op de Eerste Pinksterdag van 2010 komt Tonio van der Heijden, het enig kind van A. F. Th. van der Heijden en Mirjam Rotenstreich, bij een verkeersongeval om het leven. Het is vroeg in de ochtend als hij, ter hoogte van het Vondelpark in het centrum van Amsterdam, wordt geschept door een auto. Hij wordt in kritieke toestand naar het AMC vervoerd, waar hij diezelfde dag aan zijn verwondingen overlijdt. Tonio werd slechts 21 jaar.
A. F. Th. van der Heijden doet het enige waar hij op dat moment toe in staat is: in zijn herinnering graven, aantekeningen maken, schrijven. Daarbij voortgedreven door twee dwingende vragen: wat gebeurde er met Tonio in de laatste uren en dagen voorafgaand aan de ramp, en hoe kon dit ongeluk plaatsvinden? Een zoektocht naar het wat en het hoe, die leidt langs versc
... (Lees verder)hillende ooggetuigen, vrienden, politiemensen, artsen en het mysterieuze meisje Jenny, dat in de laatste weken van Tonio's leven een cruciale rol blijkt te hebben vervuld.
Tonio vormt de neerslag van die zoektocht. Een nauwgezette reconstructie van een jongensleven en een radeloze queeste naar zin en betekenis.
Pagina's
632
Conditie
Goed — 18e druk 2012.
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.