Onze boeken

Het meisjeseiland. Zijn mooiste werk verzameld

Door Rudy Kousbroek

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#253734
Titel
Het meisjeseiland. Zijn mooiste werk verzameld
Auteur
Kousbroek, Rudy
Boektype
Paperback
Druk
2e druk
Uitgeverij
Amsterdam, Uitgeverij Augustus
Jaar van uitgave
2011
ISBN13
978904570464
Taal
Nederlands
Samenvatting

Rudy Kousbroek stierf op 4 april 2010. Nieuwe woorden komen er niet meer bij. Niemand schreef zo hartstochtelijk en glashelder, zo geestig en zo nijdig, in bewondering en in wanhoop over zoveel verschillende fenomenen. De eerste verliefdheid in een Indisch zwembad. De bouwtekening van de kat. Het funeste van de stroomlijn en de troost van de pornografie. Heidegger, varkensoortjes, Japanse ravijnen en Hollandse lelijkheid. De dood. Polemisch zwaartepunt van Kousbroeks oeuvre is Het Oostindisch kampsyndroom. Aan de hand van haarscherpe jeugdherinneringen analyseerde hij zowel de verhoudingen in koloniaal Indië als de omstreden werkelijkheid van de interneringskampen, waarmee hij de verhitte discussie voorgoed bepaalde. Rudy Kousbroek schreef in een halve eeuw meer dan veertig boeken.
... (Lees verder)Uit die hoorn des overvloeds maakten schrijfster Marja Roscam Abbing en journalist Wout Woltz een rijke selectie. Het inleidend essay is van schrijver en schaker Hans Ree.
Pagina's
607
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.