Onze boeken

Plaats delict Amsterdam

Door Ruud Buurman

Categorie
Amsterdam
Boeknummer
#253008
Titel
Plaats delict Amsterdam
Auteur
Buurman, Ruud
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9046802221
ISBN13
9789046802229
Taal
Nederlands
Samenvatting
Crime Scene Amsterdam: indringende foto's, gruwelijke beelden

De foto's van Amsterdamse politiefotografen nemen de lezer mee naar de plaatsen des onheil: de locaties en interieurs waar misdrijven plaatsvonden in de periode van 1965 tot en met 1985. Het is alsof je over de schouder van de rechercheur meekijkt in caf‚s, nachtclubs, hotelkamers en woningen van slachtoffers en daders. De foto's tonen het verstrijken van de tijd, de introductie van de kleurenfotografie en het verharden van de misdaad. Er zijn ook beelden van het optreden van de politie bij acties als die van provo, of de gewelddadige krakersrellen van de jaren tachtig.
De beelden worden aangevuld door interviews met rechercheurs en politiefotografen en een essay van Martin Bril.

Plaats Delict Amsterdam is geen gewo
... (Lees verder)on fotoboek. Het boek geeft naast een prachtig tijdsbeeld ook een unieke kijk in de keuken van de Amsterdamse politie, bijvoorbeeld bij het precisiewerk van de technische recherche en de pathologische dienst. Voor allen die ge‹nteresseerd zijn in politiewerk, fotografie en de moderne geschiedenis van Amsterdam.
Pagina's
160
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.