Onze boeken

Schuifgroen. Een wandeling langs de grens van AMsterdam

Door Herman Vuijsje

Categorie
Amsterdam
Boeknummer
#252819
Titel
Schuifgroen. Een wandeling langs de grens van AMsterdam
Auteur
Vuijsje, Herman
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, Contact
Jaar van uitgave
2003
ISBN10
9025417604
ISBN13
9789025417604
Taal
Nederlands
Samenvatting
Als je in de stad woont, kun je zo lekker 'de stad uit gaan'. In de woorden van Louis Davids: naar buiten, waar de vogeltjes fluiten! Maar dan moet er wel een groene ruimte zijn om heen te gaan. Amsterdam is geweldig gegroeid, maar vergeleken bij andere grote steden nog steeds een compacte stad, met veel groen in de omgeving.

Die 'lobbenstad', erfenis van de twintigste-eeuwse stadsplanners, staat echter op het spel. Wei moet park worden, is nu het devies. Leve de netwerkstad, roept men. Het gevolg is dat de ruimtelijke ordening langzamerhand ondergeschikt raakt aan het vrije spel der maatschappelijke krachten. Steeds meer huizen, bedrijven, onduidelijke bouwsels tasten de nu nog strakke grens tussen stad en groen aan.

Herman Vuijsje liep in opdracht van Staatsbosbeheer een aantal wan
... (Lees verder)delingen langs de grens van Amsterdam en sprak met mensen die hij tegenkwam en met betrokkenen. Met een scherp oog en een even scherpe pen doet hij een boekje open over wat hij zoal tegenkwam. De foto's van Marian van de Veen - van Rijk en de kaartjes van de wandelingen maken zijn verhalen compleet. Wie begaan is met de stad en hart heeft voor het groen leze dit boek.
Pagina's
218
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.