Onze boeken

Ooggetuigen van de Eerste Wereldoorlog

Door Wim van de Hulst e.a.

Categorie
WO I
Boeknummer
#252776
Titel
Ooggetuigen van de Eerste Wereldoorlog
Auteur
Hulst, Wim van de & Koen Koch
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Amsterdam, Anthos
Jaar van uitgave
2004
ISBN10
904140936X
Taal
Nederlands
Samenvatting
Ooggetuigen van de Eerste Wereldoorlog is een schitterend boek dat de Eerste Wereldoorlog laat zien zoals deze nog nooit getoond is. Het boek bevat een selectie van uniek beeldmateriaal uit de indrukwekkende priv llectie van fotograaf Wim van de Hulst. Zijn collectie bestaat uit foto's (afdrukken, negatieven, glasnegatieven, stereofotografie), egodocumenten (brieven, ansichtkaarten, dagboeken, notities) en beeldende kunst (tekeningen, grafisch werk, schilderijen) waaronder onbekend werk van vermaarde kunstenaars.
Het beeldmateriaal in dit boek wordt vergezeld door verhelderende teksten van Koen Koch, een van Nederlands specialisten op het gebied van de Eerste Wereldoorlog. Het boek is thematisch opgebouwd, rond onderwerpen als het leven ondergronds, de zorg voor zieken en gewonden, de doo
... (Lees verder)d, humor en vertroosting, religie, beeldende kunst, krijgsgevangenen en het dagelijks leven achter het front. Hoofdstukken over de jaren 1914-1918 en over de belangrijkste veldslagen verschaffen een verhelderende historische context.
Wim van de Hulst is fotograaf. Hij werkte onder andere voor Oor, Elegance en Volkskrant Magazine. Koen Koch is auteur van De slag van de Somme, 1916. Hij is universitair hoofddocent politicologie aan de universiteit van Leiden en bijzonder hoogleraar internationale betrekkingen aan de universiteit van Groningen. Het voorwoord is van de hand van Piet Chielens, directeur van het In Flanders Fields Museum te Ieper.
'Wie in kort bestek op een heldere en indringende manier kennis wil nemen van en inzicht krijgen in deze alles en iedereen vernietigende uitputtingsoorlog, moet dit boek lezen bekijken.'- - TROUW
Pagina's
251
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.