Onze boeken

De ogen van miljoenen. Brieven 1930 - 1996

Door Martha Gellhorn

Categorie
Algemeen Geschiedenis
Boeknummer
#252458
Titel
De ogen van miljoenen. Brieven 1930 - 1996
Auteur
Gellhorn, Martha
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, Meulenhoff
Jaar van uitgave
2008
ISBN13
978902907973
Taal
Nederlands
Samenvatting
De heldhaftige carrière van Martha Gellhorn (1908-1998) als oorlogscorrespondente bracht haar naar de fronten van bijna alle belangrijke internationale conflicten van de twintigste eeuw, van de Spaanse Burgeroorlog tot het eind van de Koude Oorlog. Haar berichten maakten haar wereldberoemd, maar haar persoonlijke brieven zijn minstens even indrukwekkend. Gellhorn correspondeert met familie en vrienden, onder anderen met Eleanor Roosevelt, Leonard Bernstein, George Horvath, H. G. Wells en met de man met wie ze kort getrouwd was: Ernest Hemingway. Ze schrijft over oorlog en armoede, over haar frustraties te werken in een beroep dat overheerst wordt door mannen, over haar hoop door te breken als romanschrijfster en over haar teleurstellingen in de liefde. Ze geeft scherpe portretten va... (Lees verder)n bekende
personen en prachtige beschrijvingen van Afrika, Cuba, Panama en van veel hoofdsteden in Europa. In haar brieven schildert ze een onuitwisbaar portret van de twintigste eeuw. De ogen van miljoenen laat een geestige en kwetsbare vrouw zien, charmant en vol energie, die toegewijd was aan haar werk en die graag in het gezelschap van mannen verkeerde, dol was op een stevig debat, fiks kon drinken en in romances haar hoofd snel verloor.
Pagina's
635
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.