Onze boeken

Denkbeelden uit een dubbelleven. Biografie van Karel van het reve

Door Ger Verrips

Categorie
Secundair
Boeknummer
#252441
Titel
Denkbeelden uit een dubbelleven. Biografie van Karel van het reve
Auteur
Verrips, Ger
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam, De Arbeiderspers
Jaar van uitgave
2004
ISBN13
978902955187
Taal
Nederlands
Samenvatting

Auteur Ger Verrips tekent een verrassend protret van de eigenzinnige slavist en polemist Karel van het Reve. Gevreesd om zijn tegendraadse en ontnuchterende opinies, zijn kritiek op de literatuurwetenschap en op de nieuwe linkse ideeën die in de jaren zeventig en tachtig opgeld deden, is hij niet weg te denken uit het actuele publieke debat in de laatste helft van de afgelopen eeuw. Voor zijn persoonlijke, heldere schrijfstijl ontvangt hij in 1981 de P. C. Hooftprijs. Op basis van nooit eerder geraadpleegde bronnen en interviews met familieleden, vrienden en collega's uit binnen- en buitenland, beschreef Ger Verrips de levensloop van een man die zich moeizaam wist te bevrijden uit het wereldbeeld en de moraal van het communistische milieu waarin hij opgroeide. Als slavist en hoogler
... (Lees verder)aar in Leiden ontwikkelde hij zich tot een internationaal vermaarde figuur door zijn inzicht in de communistische ideologie en het Sovjetregime, zijn contacten met de eerste dissidenten en zijn rol bij het bekendmaken van het onderdrukte gedachtegoed van figuren als Andrej Amalrik, Pavel Litvinov en Andrej Sacharov. In Denkbeelden uit een dubbelleven draagt Verrips onthullende feiten aan over het leven van Karel van het Reve (1921-1991), die in zijn jonge jaren werd verscheurd tussen twee werelden, die van het partijgetrouwe gezin en de jeugdbeweging, en de vijandige wereld daarbuiten.
Pagina's
472
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.