Onze boeken

Moedig voorwaarts: brieven aan Bert en Netty de Groot 1974-1997

Door Gerard Reve

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#252374
Titel
Moedig voorwaarts: brieven aan Bert en Netty de Groot 1974-1997
Auteur
Reve, Gerard
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam, Veen
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9020407120
ISBN13
9789020407129
Taal
Nederlands
Samenvatting

Gerard Reve heeft vele uitgevers gehad en talrijke kleine en grote conflicten met hen uitgevochten. De langdurigste en beste relatie had Reve met Bert de Groot, eerst bij Elsevier en later bij uitgeverij L. J. Veen. De brieven van Gerard Reve aan Bert de Groot beginnen zakelijk, maar krijgen steeds meer een vriendschappelijk karakter; vandaar ook dat vele brieven zowel aan zijn uitgever als aan diens vrouw werden gericht. De schrijver deed zijn best om de uitgever te vermaken, hetgeen onder andere leidde tot een drietal 'reisbrieven' die hilarische hoogtepunten zijn in Moedig Voorwaarts: een verslag van een bezoek aan collega-schrijver Etienne Leroux in Zuid-Afrika, een bericht over filmopnamen in Lourdes en een brief over een signeerbezoek aan Groningen. Bovenal toont het boek hoe serie
... (Lees verder)us Reve zijn werk nam, ook in zijn bemoeienis met de vormgeving en in het afdwingen van een zo hoog mogelijke beloning. Moedig Voorwaarts bevat uniek fotomateriaal. De brieven werden bezorgd en van commentaar voorzien door literatuurhistoricus Nop Maas.
Pagina's
556
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.