Onze boeken

Grachten in Berlijn. Hollandse bouwers in de Gouden Eeuw

Door Gabri van Tussenbroek

Categorie
Geschiedenis Europa
Boeknummer
#252373
Titel
Grachten in Berlijn. Hollandse bouwers in de Gouden Eeuw
Auteur
Tussenbroek, Gabri van
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, Veen
Jaar van uitgave
2006
ISBN13
978902040548
Taal
Nederlands
Samenvatting
Grachten in Berlijn is het enerverende verhaal over Nederlandse handelsgeest. In een persoonlijke zoektocht volgt Gabri van Tussenbroek de sporen van Hollandse bouwers. Hij vertelt hoe Nederlandse architecten, ingenieurs, diplomaten en handwerkslieden een cruciale bijdrage hebben geleverd aan de wederopbouw van het geru erde Brandenburg. Na het einde van de Dertigjarige Oorlog (1648) doet keurvorst Friedrich Wilhelm met succes een beroep op specialisten uit de Republiek. Zij bouwen paleizen, landhuizen, kerken en molens, leggen bruggen, sluizen en kanalen aan en voorzien Berlijn zelfs van een gracht naar Amsterdams model. Zo staan Nederlandse bouwers mede aan de basis van het later zo machtige Pruisen.
Van Tussenbroek verhaalt over de hoogte - en dieptepunten in de lotgevallen van vele Ne
... (Lees verder)derlanders in een arm en achtergebleven gebied en brengt die tijd beeldend tot leven.
Gabri van Tussenbroek (1969) was verbonden aan de Technische Universiteit van Berlijn. Tegenwoordig werkt hij als stadsbouwhistoricus bij Bureau Monumenten & Archeologie van de gemeente Amsterdam.
Pagina's
239
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.