Onze boeken

Een Engelsman in Frankrijk. Een andere geschiedenis van John Stuart Mill

Door Cor Hermans

Categorie
Geschiedenis Europa
Boeknummer
#250652
Titel
Een Engelsman in Frankrijk. Een andere geschiedenis van John Stuart Mill
Auteur
Hermans, Cor
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, Boom
Jaar van uitgave
2008
ISBN10
9085064619
ISBN13
9789085064619
Taal
Nederlands
Samenvatting
John Stuart Mill was de beroemdste liberaal van zijn generatie. In Nederland werd zo vaak op hem teruggegrepen, dat Multatuli hem de 'citeer-zondeboek in den nood onzer debaters en napraters' noemde. Het neemt niet weg dat Mill werkelijk een belangrijk denker was, zoals uit dit boek blijkt.

In de geschiedenis van het Europese liberalisme neemt John Stuart Mill (1806-1873) een centrale positie in, met name door zijn beroemde werk On Liberty. In Een Engelsman in Frankrijk beschrijft Cor Hermans het leven en werk van deze filosoof, die als Engelsman sterk beïnvloed werd door de Franse traditie. Hermans schrijft met veel aandacht voor de historische context over de reizen die Mill door Frankrijk maakte, en over diens intensieve relatie met (het werk van) Comte, Tocqueville en Saint-Sim
... (Lees verder)on.

Een Engelsman in Frankrijk is de levensgeschiedenis van een van de meest gelezen filosofen uit de Britse wijsbegeerte. Een boek voor filosofen, sociologen, studenten en een algemeen geïnteresseerd leespubliek op het terrein van geschiedenis, politiek en cultuur.
Pagina's
318
Conditie
Goed
Prijs
€ 7,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.