Onze boeken

De Zorg. Louk Israels' onderduikgeschiedenis

Door Coen van Harten

Categorie
WO II
Boeknummer
#249544
Titel
De Zorg. Louk Israels' onderduikgeschiedenis
Auteur
Harten, Coen van
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Amsterdam, Aksant
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9052601496
ISBN13
9789052601496
Taal
Nederlands
Samenvatting

'Ik wisselde mijn eerste tand in de gevangenis van het politiebureau in Zwolle.' In 1942 duikt Loukie Israëls (6) met zijn broer Nico (9) onder in een als Wehrmachtsheim gevorderd hotel in Zwolle en vervolgens in een Gelders kasteel. Tot tweemaal toe worden de broers gearresteerd. Maar ook de Hollandsche Schouwburg blijkt voor hen niet het begin van het einde. Loukie en zijn broer overleven de jodenvervolging. Er zijn verraders, maar ook helpers, dikwijls naamloze vrouwen, een politiecommissaris, een hotelier en zijn vrouw, een chocoladebewerker, calvinistische boeren, katholieke arbeiders, een meisje dat verkering heeft met een Wehrmachtssoldaat en een gedroste SS'er. Nadat de broertjes Israëls met twintig andere kinderen zijn ontkomen aan een grootscheepse razzia op de boerde
... (Lees verder)rij van de familie Boogaard in de Haarlemmermeer, vindt Loukie ten slotte een thuis bij het negen kinderen tellende gezin van Moe Kunnen in Heemskerk. Gebaseerd op de herinneringen van Louk Israëls en onderzoek.
Pagina's
128
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.