Onze boeken

Antoni van Leeuwenhoek: De wereld in een korrel zands

Door Rien Bonte

Categorie
Gezondheidszorg & Geneeskunde
Boeknummer
#249104
Titel
Antoni van Leeuwenhoek: De wereld in een korrel zands
Auteur
Bonte, Rien
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Conserve
Jaar van uitgave
2005
ISBN13
978905429203
Taal
Nederlands
Samenvatting
Antoni van Leeuwenhoek (1632-1723) was een wereldberoemdheid in zijn dagen. In de zeventiende eeuw werd een brief geadresseerd aan 'Leeuwenhoek in Europa' correct bezorgd. Filosofen en kunstenaars, wetenschapppers en vorsten, allen correspondeerden met hem of bezochten zijn laboratorium. Zelfs tegenwoordig nog heeft hij nauwelijks aan populariteit ingeboet: bij de verkiezing van de Grootste Nederlander belandde Van Leeuwenhoek bij de top tien.
Toch weten we niet veel meer van hem dan dat hij iets had met microscopen en kleine slootdiertjes. En dat een belangrijk ziekenhuis naar hem vernoemd is.
Antoni van Leeuwenhoek – De wereld in een korrel zands is geen historische biografie over deze vermaarde Nederlander, maar de schrijver geeft in een aantal logisch verbonden fragmenten een b
... (Lees verder)eeld van het leven van Van Leeuwenhoek, dat zich afspeelt in Delft, in Amsterdam en in Hoorn.
Gebaseerd op feiten, is het een roman over zijn onderzoeken en ontdekkingen, maar vooral over zijn contacten en conflicten met collega's, met zijn vrouw en met de vrouw in het algemeen.
Pagina's
103
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.