Onze boeken

Ontworpen voor de Jaarbeurs. 75 jaar Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs

Door Cassandra Bosters

Categorie
Reclame & Design
Boeknummer
#248373
Titel
Ontworpen voor de Jaarbeurs. 75 jaar Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs
Auteur
Bosters, Cassandra
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Zutphen/Utrecht : Walburg Pers/Centraal Museum
Jaar van uitgave
1191
ISBN10
9060117468
ISBN13
9789060117460
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, illustraties in kleur en z/w.
Samenvatting
De Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs bezit een archief dat duizenden folders, affiches, penningen, bouwtekeningen en andere objecten herbergt. Dit materiaal herinnert aan de rijke geschiedenis van dit Utrechtse bedrijf, dat in 1991 haar 75-jarig bestaan viert.
Het begon in 1916 toen het besluit werd genomen om jaarlijks een beurs te organiseren. De eerste beurs vond een jaar later plaats en was een overweldigend succes. De Jaarbeurs had haar bestaansrecht bewezen.
In de afgelopen 75 jaar is de Jaarbeurs van een kleinschalige en puur nationale aangelegenheid uitgegroeid tot een internationaal georiënteerde onderneming die onderdak biedt aan zowel beurzen alsook congressen, manifestaties en evenementen.
De economische geschiedenis van de Jaarbeurs is al vele malen onderwerp van publi
... (Lees verder)katies geweest. De auteurs beogen met deze rijk geïllustreerde publikatie vanuit een kunsthistorische invalshoek juist een tweetal facetten te belichten waaraan tot op heden vrijwel geen aandacht is geschonken. Vergezeld van een algemene inleiding, passeert de architectuurgeschiedenis, van de monsterkamers tot het grote gebouw, in vogelvlucht de revue. Het zwaartepunt vormt het publiciteitsmateriaal waarbij de nadruk ligt op de fraaie collectie affiches. Deze aankondigingsbiljetten van de Jaarbeurs, veelal ontworpen door gerenommeerde kunstenaars en vormgevers, vormen de kern van het boek en worden hiermee aan de vergetelheid ontrukt.
Pagina's
104
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.