Onze boeken

Volmaakte schrijvers schrijven niet over het scheppingsproces van literaire en andere teksten

Door Rudolf Geel

Categorie
Secundair
Boeknummer
#247778
Titel
Volmaakte schrijvers schrijven niet over het scheppingsproces van literaire en andere teksten
Auteur
Geel, Rudolf
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam University Press
Jaar van uitgave
1995
ISBN13
978905356191
Taal
Nederlands
Samenvatting
Het literaire scheppingsproces is altijd omgeven geweest door een zekere mate van geheimzinnigheid. Het feit dat schrijvers met behulp van hun 'fantasie' verhalen en zelfs hele romans bedenken en op papier weten te zetten, is voor velen opzienbarend. De kennelijk hoge moeilijkheidsgraad van het schrijven heeft in ieder geval bijgedragen aan de extreme achting waarop het métier van schrijven in sommige kringen kan rekenen.

In Volmaakte schrijvers schrijven niet belicht Rudolf Geel een aantal aspecten van het schrijven, aan de hand van enkele theoretische inzichten over het schrijfproces. Het gaat daarbij niet alleen om romans, maar ook om bijvoorbeeld toespraken en brieven.

Volmaakte schrijvers schrijven niet laat zich lezen als een reeks persoonlijke en eigenzinnige essays ove
... (Lees verder)r de totstandkoming van literaire en andere teksten. Het kan daarnaast ook uitstekend gebruikt worden in het literatuur en taal beheersings onderwijs, omdat het een kant van het schrijven belicht die op andere wijze zelden aan bod komt.
Pagina's
116
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.