Onze boeken

Nonna

Door Mariet Verbong

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#247499
Titel
Nonna
Auteur
Verbong, Mariet
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Maastricht, Tic
Jaar van uitgave
2001
ISBN10
9076043450
ISBN13
9789076043456
Taal
Nederlands
Samenvatting

De sluiting van het klooster van de zusters van het Zwarte Habijt in Limburg is aanleiding om een groot feest te geven. Eén van de gasten is Fieke. Eigenlijk hoort ze hier niet thuis, vindt ze, want ze is geen kloosterlinge en ze voelt zich ook niet betrokken bij de gasten uit dorp en omgeving, die vaak geringschattend praatten over de nonnen. Maar een vreemde is zij ook niet. Als klein kind had ze al te maken met de ziekenzuster en ze was bij de zusters op het internaat. Het feest is voor haar een mogelijkheid om het klooster nog eens te zien, herinneringen op te halen en vooral: om moeder Hedwige te ontmoeten, van wie ze veel hield. In 7 hoofdstukjes wordt een schets gegeven van 7 nonnen, die Fieke heeft meegemaakt. Bijna allen hebben een triest verleden: een liefdeloze opvoedin
... (Lees verder)g, een verloren liefde of een andere frustratie. In het klooster proberen ze een nieuw leven op te bouwen, maar dat lukt niet iedereen. In het laatste hoofdstuk zien we Fieke weer terug bij de uitvaart van moeder Hedwige. Haar grote liefde voor haar heeft ze nooit kunnen uiten. Het boekje geeft goed de sfeer weer van een nonnenklooster en een internaat in de naoorlogse tijd. Vooral degenen, die die tijd hebben meegemaakt, zullen het met interesse en enige weemoed lezen.
Pagina's
162
Conditie
Goed — Roestplekjes op kopsnede.
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.