Onze boeken

Mirza

Door Kader Abdolah

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#247449
Titel
Mirza
Auteur
Abdolah, Kader
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Breda, De Geus
Jaar van uitgave
1998
ISBN10
9052269718
ISBN13
9789052269719
Taal
Nederlands
Samenvatting
(...) De daders, de slachtoffers, zitten in Leeuwarden achter de tralies: 'Hoe komt dat? Hoe is het mogelijk? Ben ik degene die Meindert Tjoelker doodgeschopt heeft?
Was er op dat moment niemand om snel tussen die stevige schoenen en de buik van Meindert Tjoelker te gaan staan? Geen voorbijganger? Geen agent? Geen buitenlander?
De afgelopen week dacht ik meer dan ooit aan de bergen. Ze zijn mooi. Vredig. Maar soms pakt de berg je ineens van achter vast. De angst domineert. Ik ken het. De kou forceert. Geen keuze. Uitgeput zet je je voorhoofd tegen een steen en ke sluit je ogen. Dood.
De zee is ook mooi. Rustgevend. Donkerblauw. Maar soms pakt zij je onverwachts bij je been vast en trekt je onder water. Dat doet ook dit verrukkelijke vervloekte leven.
Toen trok ik mijn schoenen aan. Ik
... (Lees verder)wandelde in de herfstige zon die onverwachts lekker warm was en ik dacht aan hen die zijn gegaan en aan hen die achter de tralies zijn gebleven.

Uit `Aan hen', 29 september 1997
Pagina's
171
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.