Onze boeken

De drempelschroom verdrijven. Literaire activiteiten in de jaren 1932-1973 bij boekhandel Broese onder Chris Leeflang

Door Niels Bokhove

Categorie
Secundair
Boeknummer
#247389
Titel
De drempelschroom verdrijven. Literaire activiteiten in de jaren 1932-1973 bij boekhandel Broese onder Chris Leeflang
Auteur
Bokhove, Niels
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Utrecht, Stichting Gusto
Jaar van uitgave
2013
ISBN10
9077348158
ISBN13
9789077348154
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, z/w afbeeldingen.
Samenvatting

Het Utrechtse literaire klimaat werd in de periode 1932-1973 voor een groot deel bepaald door Chris Leeflang. In die periode organiseerde hij in zijn boekhandel veel tentoonstelling over literatuur en lezingen van bekende en spraakmakende auterus. Al in 1957 werd in boekhandelskringen de wens uitgesproken dat 'de activiteiten van de heer Leeflang eens te boek zouden moeten worden gesteld, dat zou een welkome aanvulling van de geschidenis der moderne Nederlandse letterkunde zijn'. Dat is precies wat er in dit boek gebeurt. Het geeft een interessant overzicht van de vele lezingen en tentoonstellingen die door hem werden georganiseerd, met daarbij een kort overzicht van de inhoud, leuke wetenswaardigheden, maar ook met de correspondentie tussen auteurs en Chris Leeflang (veel brieven en kaa
... (Lees verder)rten van bekende schrijvers). Zo passeren heel veel gerenommeerde auteurs de revue, onder wie: Marsman, Den Doolaard, Bordewijk, Roland Holst, Bomans, Elsschot, Vestdijk, Lucebert, Campert, Boon, Hermans, Claus, Haasse, Mulisch, Reve en Wolkers - om er enkele te noemen. Dit prachtig vormgegeven boek met vele afbeeldingen geeft een heel mooi en niet te missen beeld van het literaire klimaat in Utrecht in de 'periode Leeflang'.
Pagina's
302
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.