Onze boeken

Tresoor der zee- en landreizen III. Beredeneerd register op de Werken van de Linschoten-Vereeniging 51-100

Door Peter de Bode

Categorie
Ontdekkingsreizen & Expedities
Boeknummer
#247005
Titel
Tresoor der zee- en landreizen III. Beredeneerd register op de Werken van de Linschoten-Vereeniging 51-100
Auteur
Bode, Peter de (samenstelling)
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Zutphen, De Walburg Pers
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
905730466X
Taal
Nederlands
Samenvatting
In de reeks Werken van de Linschoten- Vereeniging verschijnt jaarlijks een Nederlands historisch reisverhaal, variërend van scheepsjournaal tot reisverslag van handelslieden, diplomaten en avonturiers. Dankzij een inleiding en een uitgebreide annotatie zijn deze publicaties toegankelijk gemaakt voor de hedendaagse lezer. Om de bronnen te ontsluiten voor historici en andere geïnteresseerden zijn verklarende registers uitgebracht: Tresoor I voor de delen 1 tot en met 25 en Tresoor II voor de delen 25 tot en met 50. Tressor III ontsluit de delen 51 tot en met 100.
In Tresoor III zijn de gebruiksmogelijkheden verder uitgebreid. Bij de meeste trefwoorden is de context vermeld. Hierdoor ziet de gebruiker meteen of de verwijzing relevant is. De trefwoorden zijn geannoteerd met behulp v
... (Lees verder)an informatie uit de genoemde delen, vaak aangevuld met gegevens afkomstig uit collecties van de Konninklijke Bibliotheek in Den Haag en de Universiteitsbibliotheek Leiden. De 500 documenten die integraal in de delen 51 tot en met 100 zijn opgenomen zijn zowel chronologisch als op trefwoord vindbaar.
Samensteller Peter de Bode is werkzaam bij de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.
Pagina's
888
Conditie
Goed
Prijs
€ 25,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.