Onze boeken

Rumoer in de stad. De schilders van Tachtig

Door Mischa Andriessen e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#246772
Titel
Rumoer in de stad. De schilders van Tachtig
Auteur
Andriessen, Mischa & Jan de Bruijn
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Zwolle, Wbooks
Jaar van uitgave
2017
ISBN10
9462582076
ISBN13
9789462582071
Taal
Nederlands
Samenvatting
Zoals de schilders van de Haagse School naar buiten trokken om het landschap te schilderen, zo ontdekt de volgende generatie kunstenaars, de schilders van Tachtig, het straatleven. Vanaf de jaren 1880 kiezen George Hendrik Breitner, Isaac Israëls, Willem de Zwart, Jacobus van Looy, Willem Witsen en vele anderen de stad als onderwerp voor hun tekeningen en schilderijen. In dezelfde tijd vormt zich daar het moderne leven. Er ontstaan cafés, winkelstraten en een nachtleven.

De schilders van Tachtig voelen de zindering van deze nieuwe tijd. Ze verbeelden volkse kroegen en straatfeesten, maar ook chique modehuizen en restaurants. De grote stad heeft namelijk twee gezichten: aan de ene kant brengt het luxe en vertier; daartegenover leeft een groot deel van de bevolking in armoede.
... (Lees verder) De kunstenaars schilderen deze schoon-en lelijkheid, de stilte en het tumult, de armoede en de rijkdom, de bouwputten en stadstuinen.

Het Gemeentemuseum Den Haag presenteert de schilders van Tachtig sinds lange tijd weer in een groot overzicht.
Pagina's
234
Conditie
Goed
Prijs
€ 20,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.