Onze boeken

Arnhemse faience (1759-ca.1770). Een Europees avontuur

Door J. Ressing-Wolfert e.a.

Categorie
Aardewerk & Porcelein
Boeknummer
#246432
Titel
Arnhemse faience (1759-ca.1770). Een Europees avontuur
Auteur
Ressing-Wolfert, J. - e.a.
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Zwolle, Waanders
Jaar van uitgave
2008
ISBN10
9040084351
ISBN13
9789040084355
Taal
Nederlands
Beschrijving
Col. ills., orig. cl. w. dustwr., 4to.
Samenvatting
Arnhemse faience is na ruim 45 jaar een nieuwe publicatie over de intrigerende productie van Arnhemse faience waarmee een leemte in de literatuur over de Nederlandse achttiende-eeuwse faience wordt gevuld. Vele nooit eerder gepubliceerde voorwerpen uit binnen- en buitenlandse collecties zijn er in opgenomen. Het accent ligt op de internationale stijl van de producten en hoe deze onder invloed van binnen- en buitenlandse vaklieden schilders tot stand is gekomen. Als gevolg van de Zevenjarige Oorlog (1756-1763) in Saksen en Pruisen en problemen binnen een aantal fabrieken in Oost-Frankrijk trokken pottenbakkers, modelleurs en schilders weg naar onder andere Arnhem. De meegenomen decors, modellen en (geheime) kennis van kleibereiding en kleuren waren hun handelswaar en kapitaal. Om deze be&iu... (Lees verder)ml;nvloeding op het Arnhemse product te laten zien, komen ook verwante Delftse, Europese en Chinese stukken aan bod.
Arnhemse faience, een nieuw standaardwerk, behandelt in essays de geschiedenis van de fabriek, de werknemers, de internationale context en de geproduceerde stukken. Vervolgens wordt een overzicht van alle tot nu toe bekende voorwerpen gegeven, inclusief merken en voorbeeldprenten.
Pagina's
223
Conditie
Goed
Prijs
€ 20,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.