Onze boeken

Beeldvorming voor rechtsvorming. Hoe het recht in beeld wordt gebracht

Door Geerten Boogaard e.a.

Categorie
Recht & Criminologie
Boeknummer
#245789
Titel
Beeldvorming voor rechtsvorming. Hoe het recht in beeld wordt gebracht
Auteur
Boogaard, Geerten & Martie Emmerzaal-Boelens - e.a.
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Den Haag, Boom Juridisch
Jaar van uitgave
2017
ISBN10
9462904154
ISBN13
9789462904156
Taal
Nederlands
Samenvatting
Communicatie over het recht gaat niet alleen met woorden, maar ook met beelden. In dit boek wordt de communicatie via beeldtaal en andere beelden besproken. De lezer krijgt een introductie over de kracht van beelden naast of in plaats van tekst . Een tolk Gebarentaal legt uit hoe tekst in gebaren wordt omgezet, mede aan de hand van gangbare juridische tekens. Een deskundige in mapping op juridische gebied bespreekt de functie van beelden bij de juridische communicatie. De introductie van beelden in de rechtszaal zou tot een verandering van het procesrecht kunnen leiden.
Het brede publiek leert dagelijks veel over het recht door de beelden die door tv-series worden verspreid. De kennis over het recht en de betrokkenheid bij de rechtsvorming verloopt via culturele overdracht. Wat vertellen
... (Lees verder)de tv-series eigenlijk over het recht? Hoe kan de boodschap van deze series in een breeder debat worden getrokken? Door de krachtige beelden van de series ligt de regie over het draagvlak van de rechtsvorming voor een deel in Hollywood.

Een boek voor iedereen die betrokken is bij de kwaliteit van het recht. Een kunstzinnige invalshoek op het recht opent de weg naar nieuwe inzichten.
Pagina's
204
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.