Onze boeken

De verbeelder verbeeld[t]. Boekillustratie en beeldende kunst

Door Anna Cecilia Koldeweij e.a.

Categorie
Boekdrukkunst & Boeken
Boeknummer
#245456
Titel
De verbeelder verbeeld[t]. Boekillustratie en beeldende kunst
Auteur
Koldeweij, Anna Cecilia & Jos Koldeweij
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Nijmegen : Vantilt
Jaar van uitgave
2017
ISBN10
9460043623
ISBN13
9789460043628
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, illustraties in kleur en z/w, 4to.
Samenvatting

'De verbeelder verbeeld(t)' is opzettelijk actief en passief: de kunstenaar aan het werk en het werk van de kunstenaar. Beelden van een elftal eigentijdse kunstenaars omkaderen in dit boek 35 korte hoofdstukken over verbeelding en in beeld brengen. De omslagillustratie van Thé Tjong-King visualiseert dit thema meteen al: de kunstenaar manipuleert de werkelijkheid terwijl hij die ogenschijnlijk waarheidsgetrouw weergeeft. 'De verbeelder verbeeld(t)' is een vervolg op 'De verbeelders' (2014) van Saskia de Bodt en werd geschreven door auteurs die allen als expert gelden op hun eigen vakgebied. Door al lezend met hen te kijken naar beeldmateriaal uit heden en verleden, worden we letterlijk meegevoerd naar het creatieve proces van de kunstenaar. Ook de speciaal voor 'De verbeelder verb
... (Lees verder)eeld(t)' gemaakte illustraties dragen hiertoe bij: zien we wel wat we bij eerste oogopslag menen te zien?
Pagina's
255
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.