Onze boeken

De mysterieuze vlam van koningin loana

Door Umberto Eco

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#243396
Titel
De mysterieuze vlam van koningin loana
Auteur
Eco, Umberto
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Amsterdam, Prometheus
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9044605275
ISBN13
9789044605273
Taal
Nederlands
Samenvatting

In zijn nieuwe, geïllustreerde roman haalt Umberto Eco herinneringen op aan zijn eigen jeugd en aan die van een hele generatie. Hoofdpersoon van De mysterieuze vlam van koningin Loana is de zestigjarige Giambattista Bodoni, in de wandeling Yambo genaamd, die door een beroerte wordt getroffen en zijn geheugen verliest. De man herinnert zich precies wie Napoleon was, weet hoe je auto rijdt en is in staat een koektrommel te herkennen, maar weet niet meer wie hij is of wie zijn vrouw en dochter zijn. Om zijn geheugen te hervinden reist hij af naar het oude familiehuis in Solara, waar hij hele dagen op de immense zolder doorbrengt met het luisteren naar oude grammofoonplaten en het herlezen van de strips die hij als kind las, de boeken van zijn grootvader en het missaal van zijn moeder.
... (Lees verder)En zo begint een langzaam traject dat moet leiden tot het terugvinden van zijn verleden en dat uitmondt in een grand finale vol verrassingen. De mysterieuze vlam van koningin Loana is een fascinerende reis door het landschap van Umberto Eco's jeugdherinneringen.
Pagina's
423
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.